Hobimaket Forum
1/72 | M24 Chaffee Türkiye | Foreart | M.Hakan KARLI - Baskı Önizleme

+- Hobimaket Forum (https://www.hobimaket.com)
+-- Forum: KARA ARAÇLARI (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Forum: Askeri Kara Araçları (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=68)
+---- Forum: MiniAFV (Biten) (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=75)
+---- Konu Başlığı: 1/72 | M24 Chaffee Türkiye | Foreart | M.Hakan KARLI (/showthread.php?tid=46)

1/72 | M24 Chaffee Türkiye | Foreart | M.Hakan KARLI - M. Hakan KARLI - 31-March-2026

M24 Chaffee, 1947 yılında ABD'den hibe yoluyla Türk Ordusu envanterine giren hafif sınıf 75 mm topa sahip bir tank. Türkiye, Marshall Planı çerçevesinde 100'den fazla bu tanktan teslim almış ve 1950'li yıllarda aktif olarak kullanmış. Türk ordusu, M24'leri özellikle keşif ve zırhlı birliklerin eğitimi amacıyla kullanmış. Türkiye'ye ilk etapta 114 adet M24 Chaffee hafif tankı 1947 yılında geldiğini öğreniyoruz. 1950 li yıllarda zırhlı birliklerin çekirdeğini oluşturan bu tanklar, Türk ordusunun mekanizasyon sürecinde önemli rol oynamış. Tankçı birlikleri tarafından yoğun olarak kullanılan M24'ler, zamanla yerlerini M47 ve M48 Patton tanklarına bırakıyor

75 mm'lik bir topa, iki adet cadillac motoruna, hydramatic transmisyona, lego gibi bir tasarıma ve duruma göre 4 veya 5 kişilik mürettebata sahip şirin, sempatik, kutu gibi bir tanktır kendileri. Normalde alınıp otobanda gazlamak gelir içinizden, şu sempatikliğe bakın yahu:

[Resim: qxovq0p.jpeg]
[Resim: b06us7j.jpeg]

Bu da nacizhane elden gelen yorumumuz … Etimesgut zırhlı birlikler okulunda bir 1950 ler ..
[Resim: ieb5ptt.jpeg]
[Resim: 1eryp28.jpeg]
[Resim: hn20vki.jpeg]
[Resim: egudaxd.jpeg]
[Resim: a597ngr.jpeg]
[Resim: iv0tbhf.jpeg]
[Resim: ex3n7kl.jpeg]
[Resim: 585aqz9.jpeg]

RE: 1/72 | M24 Chaffee Türkiye | Foreart | M.Hakan KARLI - GeneralModel - 31-March-2026

Oyy oyy oyy.

Çok iyi ya. Eline sağlık.

Kenar köşe dip bucak tüm detaylar mis gibi dökülmüş ortaya. İnce işçilik. 

Tank zemine sabit mi? Bunların süspansiyon mekaniklerine tam vakıf değilim ama sabitse zemine değen havada kalan paletler için bir şeyle yapılabilir mi diyecektim.

RE: 1/72 | M24 Chaffee Türkiye | Foreart | M.Hakan KARLI - M. Hakan KARLI - 1-April-2026

(31-March-2026, 22:55)GeneralModel yazdı: Oyy oyy oyy.

Tank zemine sabit mi? Bunların süspansiyon mekaniklerine tam vakıf değilim ama sabitse zemine değen havada kalan paletler için bir şeyle yapılabilir mi diyecektim.

Sabit değil İsmet. Fotoğraf için koymuştum. Sabitleme yaparken oraları toprak dokusu ile doldurmak gerekecek. Belki İstanbul yarışmaya götürürsem bu sene yaparım o işi. Gözünden de kaçmıyor bişi yani

Zaten yapmışım  Big Grin Big Grin
[Resim: ps8a0ji.jpeg]

RE: 1/72 | M24 Chaffee Türkiye | Foreart | M.Hakan KARLI - Waldorf - 6-April-2026

Offf harika Bir Minnak...
Eline sağlık Hakan hocam.
Bu Gözümden kaçmış. Şimdi gördüm.
ölçeğe göre yapılmış renk modülasyonu tam ders niteliğinde.
Valla harika olmuş..

RE: 1/72 | M24 Chaffee Türkiye | Foreart | M.Hakan KARLI - Kürşat Kaan Kerimoğlu - 6-April-2026

Eline sağlık abi. Bazı fotolarda paletler yere temas etmiyordu. Onun dışında renk oyunları göze inanılmaz hoş geliyor. Tekrardan tebrikler abi.

RE: 1/72 | M24 Chaffee Türkiye | Foreart | M.Hakan KARLI - GeneralModel - 7-April-2026

(1-April-2026, 04:53)M. Hakan KARLI yazdı:

Sabit değil İsmet. Fotoğraf için koymuştum. Sabitleme yaparken oraları toprak dokusu ile doldurmak gerekecek. Belki İstanbul yarışmaya götürürsem bu sene yaparım o işi. Gözünden de kaçmıyor bişi yani
 Zaten yapmışım  Big Grin Big Grin

Eline sağlık. Bu arada arkadaki koleksiyon can yakıyor. Onları da bekliyoruz.

RE: 1/72 | M24 Chaffee Türkiye | Foreart | M.Hakan KARLI - Levent İNCEAYAN - 7-April-2026

Olmamış