![]() |
|
1/24 l Selvi Boylum Al Yazmalım l Scratch Build l Korkut Varol - Baskı Önizleme +- Hobimaket Forum (https://www.hobimaket.com) +-- Forum: SCRATCH BUILD (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=25) +--- Forum: Scratch Build (Biten) (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=66) +--- Konu Başlığı: 1/24 l Selvi Boylum Al Yazmalım l Scratch Build l Korkut Varol (/showthread.php?tid=38) |
1/24 l Selvi Boylum Al Yazmalım l Scratch Build l Korkut Varol - Korkut Varol - 29-March-2026 Sinemamızın kült filmlerinden olan Selvi Boylum Al Yazmalım'ın ikonik kamyonu BMC TM-140 modelidir. Zamanında BMC'de çalıştığım için çizimleri elimde olduğundan, ölçülendirme konusunda bir sorunum olmadı ![]() Tabii ki ölçülerin elimde olması, sadece ham modeli yapmak için yeterliydi. Ancak iş filmdeki kamyona gelince, işler değişiyordu. Filmi indirip kare kare inceledim ve her türlü detay için fotoğraflama yaptım. Malzeme olarak; pirinç ve plastik levha ve profiller, ahşap, resin döküm ve her ne uygun geldiyse onu kullandım.Süspansiyon, kapı kilitleri ve camlar çalışır durumdadır. Toplamda 844 adet elde işlenmiş parçadan oluşmuştur. Bu model, 2016 yılı 3. Ölçekli Dünyalar yarışmasında Best of Show ödülünü kazanmıştır. Yapım aşamalarını görmek isteyenler için; https://korkutvarol.com/WITH_STORY/Scratchbuilt/TM-140/TM-140-tr01.html toplamda 9 sayfadır. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: 1/24 l Selvi Boylum Al Yazmalım l Scratch Build l Korkut Varol - Korkut Varol - 29-March-2026 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() RE: 1/24 l Selvi Boylum Al Yazmalım l Scratch Build l Korkut Varol - Korkut Varol - 29-March-2026 Sergilemek için aynalı döner tabla hazırladım. Bu kamyonlara özgü meşhur "Dzzzt" sesini (hava tahliye valfinin sesi) kaydettim, ses cihazını tablanın altına bağladım. RE: 1/24 l Selvi Boylum Al Yazmalım l Scratch Build l Korkut Varol - GeneralModel - 29-March-2026 Çok iyi çalışma, Hareketli camlar, kilit mekanizma, tek tek işlenmiş yaprak yaylar, her detay tane tane işlenmiş. Yapım aşamalarına bakarken acaba motor çalışır mı yapacak diye düşünmedim değil. Tam bir emek ürünü. Müthiş bir örnek. Bitmişinin o eskice hali, kasa biraz salmış kendini, kaportada ufak tefek işlemler falan. Yapım aşamaları gerçekten bilgi kütüphanesi gibi. Çözümler, yöntemleri pratikler. Bravo. Aldığı ödülleri sonuna kadar hakeden bir iş. Gerçekten HOŞGELDİN Korkut Hocam. RE: 1/24 l Selvi Boylum Al Yazmalım l Scratch Build l Korkut Varol - Waldorf - 29-March-2026 ooofff işte benim "Scratch Build" deyince referans verdiğim setlerden biri. Efsanevi Selvi Boylum Al yazmalım Kamyonu. Ben efsane tabirini film için değil bu araç kullanıyorum. Film de Efsane ama benim gibi bir modelci için bu araç en az filmi kadar efsane. Çiçek abbas minübüsünde alduğu gibi gördüğümde arkadaşlarıma hayranlıkla yolladığım modellerden biri. Yapım aşmasına gitmeye üşenen bir iki kişi olur diye buraya izniniz olursa sitenizden bir kaç resim koyacağım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() daha fazla resim koymayayım. Bunlar tadımlık olsun. "Scratch Build" başlığı ne demek bu araç onu gösteriyor. Eliniz kolunuza sağlık. RE: 1/24 l Selvi Boylum Al Yazmalım l Scratch Build l Korkut Varol - Ahmet Gürkan - 31-March-2026 Tam bir mühendislik eseri ya, çiziminden bükümüne birleşimine kadar ince ince çalışılmış. Günümüzde 3d baskı teknolojisi evlere girdi artık, cad yazılımında çizebildiğin her şeyi 3-5 saatten kısa bir zamanda eline alıyorsun artık, işler kolaylaştı ama ruhu da öldü maalesef. O yüzden bu tür el işçiliği, daha doğrusu el mühendisliği nazarımda çok kıymetli bir iş... Eski mahallede arka sokakta bu kamyonun hurdası vardı, amcamın oğlu ile içine biner kamyonculuk oynardık, her yerinden tetanoz fışkıran bir kamyondu, şimdiki anneler olsa çocuklarını sokağından bile geçirmez, biz bütün günümüz o pas yığınında geçirirdik valla, nasıl havaya girerdik ama! mallar geldi mi abi malları bağladın mı abi, sür abi diye diye; ha 43 yaşına geldim şimdi de bilgisayarda direksiyon sallıyoruz, değişen bir şey olmadı Saygı ile eğiliyoruz önünüzde hocam... RE: 1/24 l Selvi Boylum Al Yazmalım l Scratch Build l Korkut Varol - hasansadicelik - 31-March-2026 çok güzel olmuş . çok güzel detaylar. elinize emeğinize sağlık |