Hobimaket Forum
55 Chevy Gasser - Baskı Önizleme

+- Hobimaket Forum (https://www.hobimaket.com)
+-- Forum: KARA ARAÇLARI (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=9)
+--- Forum: Sivil Kara Araçları (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=69)
+---- Forum: Sivil Kara Araçları (Biten) (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=53)
+---- Konu Başlığı: 55 Chevy Gasser (/showthread.php?tid=36)

55 Chevy Gasser - Aymer Güneş - 29-March-2026

Herkese merhaba modelimiz Revell 85-4519 numaralı yapımı keyifli bir model. Bu model normal saygıdeğer, efendi, düzgün bir şekilde yapılabilecek bir araç değil, tam tersine itlik-hergelelik tarzında yapmak için uygun. Kutu içinden 2 takım jant-lastik çıkıyor. Egzozlar alt gövdeye birleşik şekilde kalıplanmış. Yapımına ilk olarak bu egzozları yerlerinden sökmekle başladım. Benim yapacağım egzozlar için bunlar uygun değildi. Gövde renginde ise mat siyah tercih ettim. Kullandığım boyalar Green Stuff marka. Jant, tampon gibi parçaları Tamiyanın parlak siyahının üzerine Green Stuff marka krom ile boyadım.

[Resim: 55173861867_f3933fcc81_b.jpg]

[Resim: 55175006299_ddb1a7b39d_b.jpg]

[Resim: 55175006364_739626f210_b.jpg]

[Resim: 55175006399_2f6af0b056_b.jpg]

[Resim: 55175006424_873fd992e3_b.jpg]

[Resim: 55175152800_a0583be57b_b.jpg]

[Resim: 55174922988_41e3b9431c_b.jpg]

[Resim: 55175152935_3e2e2a1120_b.jpg]

[Resim: 55174922943_797a0f766e_b.jpg]

[Resim: 55173860922_e6afd79888_b.jpg]

RE: 55 Chevy Gasser - GeneralModel - 29-March-2026

(29-March-2026, 11:26)Aymer Güneş yazdı: Herkese merhaba modelimiz Revell 85-4519 numaralı yapımı keyifli bir model. Bu model normal saygıdeğer, efendi, düzgün bir şekilde yapılabilecek bir araç değil, tam tersine itlik-hergelelik tarzında yapmak için uygun. Kutu içinden 2 takım jant-lastik çıkıyor. Egzozlar alt gövdeye birleşik şekilde kalıplanmış. Yapımına ilk olarak bu egzozları yerlerinden sökmekle başladım. Benim yapacağım egzozlar için bunlar uygun değildi. Gövde renginde ise mat siyah tercih ettim. Kullandığım boyalar Green Stuff marka. Jant, tampon gibi parçaları Tamiyanın parlak siyahının üzerine Green Stuff marka krom ile boyadım.

Fotoğraflar yüklenmiyor, her zaman ki gibi yaptım, sebebini bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Aymer Hocam hoşgeldin.

Eline emeğine sağlık. 

Dediğin gibi bu araç her yola gelir. Mat siyah çok sağlam olmuş. 

Resimleri düzenledim. Aşağıda Flickr resim yükleme şemasını da verdim. Forumda konu olarak da açacağım.

Kolay gelsin.

Flickr resim yükleme yöntemi:

1- Yüklemek istediğiniz resim sayfasında sağ altta paylaş okuna tıklayın
2- Açılan pencerede BBCode seçin ve alt kutuda çıkan kodu kopyalayın
3- Kodu konunuza yapıştırınca resim otomatik görünecektir. Bazen resmin sonunda bir kaç kod daha çıkar. Onları silebilirsiniz.

Önizlemeden de kontrol edip konuyu paylaşabilirsiniz.

[Resim: gt67i8o.jpg]

RE: 55 Chevy Gasser - Aymer Güneş - 29-March-2026

Teşekkür ederim İsmet abi, düzenleme için. Beğenmene sevindim. Forum hayırlı olsun. Çok iyi oldu, yerli bir forum-paylaşım sitesi.

RE: 55 Chevy Gasser - Waldorf - 29-March-2026

Eline sağlık Aymer.
Boya bazı yerlerde kalın gelip çatlama yapmış. Biraz tüy ve doku izleri belirgin olmuş. Boya vernik aşamasında maketi tozdan vs korumak önemli. Özellikle sivillerde.

Kapı da gövdeye çok sağlam yapışmış. Kapı gövde ayrımı çok belli belirsiz olmuş. Altta belirgin iken dikeyde gövde ile çok dip dibe. Panel çizgisi çok belli değil. Beli bir tık derinleştirilebilirdin.

Egzoz'un dokusu güzel. yanık ileri hoç bir ayrıntı olmuş.

Paylaşım için çok teşekkürler. Aymer. Tekrar eline koluna sağlık.

RE: 55 Chevy Gasser - Korkut Varol - 29-March-2026

Egzozlar güzel olmuş, kitlerde farların dolu kromajlı verilmesine illet oluyorum.

RE: 55 Chevy Gasser - baki temel - 30-March-2026

Aymer ellerine sağlık tam da bahsettiğin tarz pek yakışmış

RE: 55 Chevy Gasser - Aymer Güneş - 2-April-2026

(29-March-2026, 20:19)Waldorf yazdı: Eline sağlık Aymer.
Boya bazı yerlerde kalın gelip çatlama yapmış. Biraz tüy ve doku izleri belirgin olmuş. Boya vernik aşamasında maketi tozdan vs korumak önemli. Özellikle sivillerde.

Kapı da gövdeye çok sağlam yapışmış. Kapı gövde ayrımı çok belli belirsiz olmuş. Altta belirgin iken dikeyde gövde ile çok dip dibe. Panel çizgisi çok belli değil. Beli bir tık derinleştirilebilirdin.

Egzoz'un dokusu güzel. yanık ileri hoç bir ayrıntı olmuş.

Paylaşım için çok teşekkürler. Aymer. Tekrar eline koluna sağlık.

teşekkür ederim, aslında boya kalın değil, maskeleme bantından kalan yapışkanları bazı yerlerden temizleyemedim. Boyaya zarar vereceğim için çok kurcalamak istemedim. Maketleri kutudan çıktığı gibi değil de, kendi tarzıma göre yapmaya çalışıyorum. Hal böyle olunca benim için çok stresli oluyor. Bir yerden sonra ''ne olacaksa olsun'' moduna giriyorum Smile

(29-March-2026, 20:35)Korkut Varol yazdı: Egzozlar güzel olmuş, kitlerde farların dolu kromajlı verilmesine illet oluyorum.

Teşekkür ederim Korkut abi, beğenmene sevindim. Kutudan çıkan kromlar dediğin gibi çok abartılı parlak oluyor. Bende sevmiyorum onları

(30-March-2026, 07:57)baki temel yazdı: Aymer ellerine sağlık tam da bahsettiğin tarz pek yakışmış

Teşekkür ederim Baki abi, beğenmene sevindim Smile