Hobimaket Forum
1/700 | U-99 | Flyhawk | Şerif Sadık - Baskı Önizleme

+- Hobimaket Forum (https://www.hobimaket.com)
+-- Forum: DENİZ ARAÇLARI (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Forum: Askeri Deniz Araçları (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=76)
+---- Forum: Askeri Deniz Araçları (Biten) (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=58)
+---- Konu Başlığı: 1/700 | U-99 | Flyhawk | Şerif Sadık (/showthread.php?tid=26)

1/700 | U-99 | Flyhawk | Şerif Sadık - Şerif Sadık - 03-27-2026

Tekrardan herkese merhabalar. Biraz çeşitlilik olması açısından, konfor alanımın dışına çıkma hevesiyle yaptığım bir modeli sizlerle paylaşmak istedim. 
Yine Flyhawk kiti. Kutudan yine 2 araçlık parça çıkıyor. İnsana hayatı sorgulatan PE parçalar var. Bunu kötü olduğu için söylemiyorum, çok güzel bir kit ama 1/700 akıl karı bir ölçek değilmiş Smile Bir de eklemeden geçmek olmaz, rigging malzemesini Çetin Sarf abimizden almıştım,hakkını vermek lazım esnek ve harika bir malzeme.
Sonuç olarak değerli yorumlarınıza sunarım. 

[Resim: 54881507829_e0c108fd11_b.jpg] [Resim: 54881507909_324177ef12_b.jpg]

[Resim: 54881557385_f0c561e7d0_b.jpg] [Resim: 54881267916_0aca119b80_b.jpg]

[Resim: 54881557585_d5bff0f869_b.jpg]

[Resim: 54881485908_d8048ed07e_b.jpg]

RE: 1/700 | U-99 | Flyhawk | Şerif Sadık - Waldorf - 03-27-2026

Beni kırmayıp paylaştığın için teşekkürler Şerif.
Çok güzel bir model...
Bu minnak ölçeğe rağmen her türlü tekniği yerinde ve kararında kullanmışsın.
Akıntılar, solmalar, ışıklandırmalar, hatta zincirler....

Hakan usta'nın dediği gibi ölçek küçüldükçe (sayısal olarak arttıkça) işe ustalık giriyor. Küçük ölçekği layıkı ile yapmak çok daha zor.....

Ahşap zemindeki isim etiketi ise bence bence biraz sıkıntılı. ne yazıyor hatta nedir onu da anlamadım..

RE: 1/700 | U-99 | Flyhawk | Şerif Sadık - Tulpar Models - 03-27-2026

Ellerinize sağlık Denizaltı modelleri her zaman çok güzel oluyor.

RE: 1/700 | U-99 | Flyhawk | Şerif Sadık - GeneralModel - 03-27-2026

Şerif hoşgeldin,

Seni görmek çok güzel.

Yeni forumun ilk deniz araçları paylaşımı senden oldu. Güzel modellerinin devamını dileriz.

Bozuk parayı görünce ne oluyor dedim. 1/700 müthiş farklı bir skala. Montajından başlayarak PE ler olsun, boyama hassasiyeti vb. çok ağır bir kulvar.

Ama senin final yakışıklı olmuş valla. Eline sağlık.

RE: 1/700 | U-99 | Flyhawk | Şerif Sadık - Şerif Sadık - 03-28-2026

(03-27-2026, 01:41 PM)Waldorf yazdı: Beni kırmayıp paylaştığın için teşekkürler Şerif.
Çok güzel bir model...
Bu minnak ölçeğe rağmen her türlü tekniği yerinde ve kararında kullanmışsın.
Akıntılar, solmalar, ışıklandırmalar, hatta zincirler....

Hakan usta'nın dediği gibi ölçek küçüldükçe (sayısal olarak arttıkça) işe ustalık giriyor. Küçük ölçekği layıkı ile yapmak çok daha zor.....

Ahşap zemindeki isim etiketi ise bence bence biraz sıkıntılı. ne yazıyor hatta nedir onu da anlamadım..

(03-27-2026, 06:27 PM)Tulpar Models yazdı: Ellerinize sağlık Denizaltı modelleri her zaman çok güzel oluyor.

(03-27-2026, 06:36 PM)GeneralModel yazdı: Şerif hoşgeldin,

Seni görmek çok güzel.

Yeni forumun ilk deniz araçları paylaşımı senden oldu. Güzel modellerinin devamını dileriz.

Bozuk parayı görünce ne oluyor dedim. 1/700 müthiş farklı bir skala. Montajından başlayarak PE ler olsun, boyama hassasiyeti vb. çok ağır bir kulvar.

Ama senin final yakışıklı olmuş valla. Eline sağlık.

teşekkür ederim herkese. deniz araçları modelciliğine yıllarını vermiş ustalar gelince büyük ihtimalle çok daha güzel modeller göreceğiz.

Bulut abi kaidedeki yazıda DKM U-Boat Type VII B yazıyor. PE ağacında katlanıp denizaltının koyulacağı bir kaide olacak gibi bir parça çıkıyordu. onun üstünde durmayacaktı. güzel bir fikir olarak sevgili Kerem Özkır kendi yapacağım bir kaideye yapışıtabileceğimi söylemişti. ama tam harfleri falan ya boyamam gerekirdi ya da başka bir dokunuş gerekiyordu. böyle tam olmadı. altındaki japon da kenarlardan görünüyor falan. biraz o isimlik vasat oldu farkındayım.

RE: 1/700 | U-99 | Flyhawk | Şerif Sadık - M. Hakan KARLI - 03-28-2026

Gözünüz görürse bu Flyhawk 1/700 modeller muhteşem. Ama o PE parçalar imkansıza yakın. Boyamak … onu hiç denemedim bile.. Bunu yapanın sen olduğunu görmek Miniafv adına gurur verici. Ölçeğinde rakipsiz güzellikte bitiş .. çünkü bu şekilde teldi bayraktı zincirdi küpeler merdiveni yapabiliyor olmak bile çok zor .. eline sağlık .. umarım yakından görürüz