Hobimaket Forum
1/72 | B-2 Bpirit | Modelcollect | Tulpar Models - Baskı Önizleme

+- Hobimaket Forum (https://www.hobimaket.com)
+-- Forum: HAVA ARAÇLARI (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=13)
+--- Forum: Askeri Hava Araçları (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=71)
+---- Forum: Askeri Hava Araçları (Biten) (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=55)
+---- Konu Başlığı: 1/72 | B-2 Bpirit | Modelcollect | Tulpar Models (/showthread.php?tid=24)

1/72 | B-2 Bpirit | Modelcollect | Tulpar Models - Tulpar Models - 03-27-2026

Fiyatına göre detaysız ve uyumsuz bir model. Özellikle bazı yaptığım kutularda(bu 3.modelim) kalıp bozulması çok arttığından yamulmalar başlamış. Ama uçağın tasarımı çok güzel olduğu için finalde yinede tatmin edici bir görüntü sunuyor. Klavuzu daha da kötü maalesef çok basit, sanki model kit klavuzu yerine 4d diye satılan easy kitlerin klavuzları gibi. 

[Resim: 61613rj.jpeg]
[Resim: 48dusfg.jpeg]
[Resim: asqjvwp.jpeg]
[Resim: lz50j9t.jpeg]
[Resim: xp0qhza.jpeg]
[Resim: kd8dq4n.jpeg]
[Resim: km4eyj9.jpeg]
[Resim: 2ypbk5r.jpeg]
[Resim: lwf062j.jpeg]
[Resim: oye2syp.jpeg]

RE: 1/72 | B-2 Bpirit | Modelcollect | Tulpar Models - Tulpar Models - 03-27-2026

[Resim: pkpt0yu.jpeg]
[Resim: jnp87bc.jpeg]
[Resim: ioh4zrg.jpeg]
[Resim: 88dgh4w.jpeg]
[Resim: l5o9cj8.jpeg]

RE: 1/72 | B-2 Bpirit | Modelcollect | Tulpar Models - GeneralModel - 03-27-2026

Çok çok iyi duruyor. Cockpit camları gövde birleşimi ne kadar ince işçilik olduğunu gösteriyor. Her zaman zevkle izlediğimiz modeller için teşekkürler.
Emeğinize sağlık.

RE: 1/72 | B-2 Bpirit | Modelcollect | Tulpar Models - Panzer Reis - 03-27-2026

Çoook iyi.

RE: 1/72 | B-2 Bpirit | Modelcollect | Tulpar Models - Waldorf - 03-27-2026

Çok iyi yine.
Ustanın elinde bu odun (uyumsuz, sorunlu) kit iyi bir modelmiş gibi duruyor.
Hayır uçak orjinal olarakta normalde karizmasız, çirkin bir kuş. (Tabi Bence tipsiz bu kuş..., siz uçağın tasarımını beğenmişsiniz Smile )
Derinleştirilen panel detaylarından, solmaya, ışık oyunlarına..... seyirlik güzel bir çalışma olmuş

Bunu adam ederkenki emek müthiş.

RE: 1/72 | B-2 Bpirit | Modelcollect | Tulpar Models - Tulpar Models - 03-27-2026

(03-27-2026, 09:46 AM)GeneralModel yazdı: Çok çok iyi duruyor. Cockpit camları gövde birleşimi ne kadar ince işçilik olduğunu gösteriyor. Her zaman zevkle izlediğimiz modeller için teşekkürler.
Emeğinize sağlık.

Teşekkürler. O kısımlar daha iyi olabilirdi, üzerinden zaman geçti tam hatırlayamıyorum sanırım maskeyi söktükten sonra bir problem yaşamıştım bu toplamaya çalıştığım hali.

(03-27-2026, 09:50 AM)Panzer Reis yazdı: Çoook iyi.

Teşekkürler Smile.

(03-27-2026, 10:06 AM)Waldorf yazdı: Çok iyi yine.
Ustanın elinde bu odun (uyumsuz, sorunlu) kit iyi bir modelmiş gibi duruyor.
Hayır uçak orjinal olarakta normalde karizmasız, çirkin bir kuş. (Tabi Bence tipsiz bu kuş..., siz uçağın tasarımını beğenmişsiniz Smile )
Derinleştirilen panel detaylarından, solmaya, ışık oyunlarına..... seyirlik güzel bir çalışma olmuş

Bunu adam ederkenki emek müthiş.

Teşekkürler. Uçan kanatlar sevilmese bile kesinlikle korkutucu görünüyor Smile

RE: 1/72 | B-2 Bpirit | Modelcollect | Tulpar Models - Alperen Yüksel - 03-28-2026

Boşuna kıyamet alameti demiyorlar bu uçağa Big Grin Ellerine sağlık Burak her zamanki gibi çok güzel bir model.

RE: 1/72 | B-2 Bpirit | Modelcollect | Tulpar Models - M. Hakan KARLI - 03-28-2026

Bazen uçak modelciliğine sevdalanan ergen gençler görüp seviniyorum. Soruyorum nerden ilham alıp takip ediyorsun. Tulpar model Hakan amca dediklerinde gurur duyuyorum. Burak kardeşim bu hobiye sadece zamanını değil ruhunu yüreğini koydu. Eskitme tarzıyla bir çok modelciyi başta yerinden hoplatsa da alıştık sevdik. Ellerine sağlık kardeşim. Buram buram emek çaba gayret şevk ve alın teri içeren bir model. Burak Bedir imzası yakışmış. Sanırım daha iyi bitirilemezdi.

RE: 1/72 | B-2 Bpirit | Modelcollect | Tulpar Models - Tulpar Models - 03-28-2026

(03-28-2026, 09:05 AM)Alperen Yüksel yazdı: Boşuna kıyamet alameti demiyorlar bu uçağa Big Grin Ellerine sağlık Burak her zamanki gibi çok güzel bir model.

Teşekkürler Alperen, gerçekten de öyle uzaydan gelmiş gibi.

(03-28-2026, 09:46 AM)M. Hakan KARLI yazdı: Bazen uçak modelciliğine sevdalanan ergen gençler görüp seviniyorum. Soruyorum nerden ilham alıp takip ediyorsun. Tulpar model Hakan amca dediklerinde gurur duyuyorum. Burak kardeşim bu hobiye sadece zamanını değil ruhunu yüreğini koydu. Eskitme tarzıyla bir çok modelciyi başta yerinden hoplatsa da alıştık sevdik. Ellerine sağlık kardeşim. Buram buram emek çaba gayret şevk ve alın teri içeren bir model. Burak Bedir imzası yakışmış. Sanırım daha iyi bitirilemezdi.

Çok teşekkürler abi Smile. Panitfiel'da bana da denk geliyor bazen "abi bu adam çok güzel yapıor ya" diye çok mutlu oluyor tabii Smile .