![]() |
|
Alman ve Sovyet Askeri Araç Referansları - Baskı Önizleme +- Hobimaket Forum (https://www.hobimaket.com) +-- Forum: GENEL (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=29) +--- Forum: Referanslar (https://www.hobimaket.com/forumdisplay.php?fid=34) +--- Konu Başlığı: Alman ve Sovyet Askeri Araç Referansları (/showthread.php?tid=23) |
Alman ve Sovyet Askeri Araç Referansları - scalefront - 27-March-2026 Herkese merhaba,
Forumun tekrar açılması bende büyük bir neşe ve heyecan yarattı, bunu belirterek başlamak isterim.
Burada 1. Dünya Savaşı döneminden modern döneme kadar olan çeşitli kara ve hava araçlarının görsel referans fotoğrafları vardır(Alman ve Sovyet ağırlıklı, birkaç Amerikan, Japon ve İngiliz aracıda mevcut Mark I dahil). Öylelki Sovyet Uzay programından ve hava savunma, füze programlarından bazı referanslar bile mevcut.
Geçtiğimiz haftalarda Kubinka Tank Müzesini (Güncel adıyla Patriot Park) ziyaret etme fırsatı buldum. Ne yazık ki sadece ana müzeyi gezebildim, deneysel tankların olduğu (Maus, Obj. 279 vb.) kompleksi ziyaret edecek vaktim yoktu fakat bu ziyaretimde işe yarar güzel referanslar topladığıma inanıyorum. Diğer referans fotoğraflarının linkini bir alt satırda bırakıyorum;
O halde gördüğümde gözlerimi yaşatan o efsane Tiger I ile başlayalım, ve diğer tüm referanslara yukarıdaki linkten ulaşabilirsiniz![]() ![]()
RE: Alman ve Sovyet Askeri Araç Referansları - Waldorf - 27-March-2026 Çoook Teşekkürler ScaleFront Çok güzel bir yardımcı kaynak paylaşmışsın.... RE: Alman ve Sovyet Askeri Araç Referansları - scalefront - 27-March-2026 (27-March-2026, 08:48)Waldorf yazdı: Çoook Teşekkürler ScaleFront Çok güzel bir yardımcı kaynak paylaşmışsın.... Rica ederim, umarım link çalışıyordur ve forumdaki arkadaşlara yardımcı olur. RE: Alman ve Sovyet Askeri Araç Referansları - Waldorf - 27-March-2026 Ben linki açtım. Sıkıntı yoktu... Erken dönem (Early) Bir tiger. Zimerit yok. Yol tekeri Kauçuk Ama Palet Late gibi gözüktü gözüme ama emin değilim. RE: Alman ve Sovyet Askeri Araç Referansları - GeneralModel - 27-March-2026 Bahadır Hocam hoşgeldin. Paylaşımlarını zevkle takip edeceğiz. Resimlerde özellikle kaynak detayları referans olarak çok zenginlik sağlıyor. Emeğine sağlık. RE: Alman ve Sovyet Askeri Araç Referansları - scalefront - 27-March-2026 (27-March-2026, 09:08)Waldorf yazdı: Ben linki açtım. Sıkıntı yoktu... Merhaba, evet Tiger'da zimmerit yoktu. Müzede dikaktimi çeken Rus araçları daha bakımlıyken Alman araçlarında biraz daha özensizlik ve bakımsızlık gözlemledim, bu restorasyon çalışmalarına, kamuflaj boya özgünlüğüne, zimmerit kaplamasına ve pas korumasına kadar yansımış durumda. Ama kompleks gerçekten çok iyi, açık sergi alanında savaş atmosferini yaratmak için 15-20 dakikada bir dummy hava savunma füzesi ateşleniyor, hoparlörlerde silah sesleri veriliyor, kapalı alanda tankların ve çekici kamyonların olduğı bölümde ise yine hoparlörlerle araçların motor sesleri efekt olarak verilmiş durumda. (27-March-2026, 09:19)GeneralModel yazdı: Bahadır Hocam hoşgeldin. Merhaba, hoş buldum. Evet özellikle şuan bir Sturmtiger maketi üzerinde çalıştığımdan Sturmtiger'ın kaynak detaylarına ve özellikle Rus tanklarınını kaynak, döküm izleri gibi normal fotoğraflarda ana odakta yer almayan detayları olabildiğince fotoğraflamaya çalıştım. |