Gürsel Kona 298 Report post Posted November 20 Merhabalar, Bir aradan sonra bitmiş olduğum Harbour Tugboat için bu sefer ilk kez bir diorama denemesi de yaptım. 14 ismet güralp, Ahmet Eren İspir, EMRAH SEVER and 11 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Hakan Güney 3,552 Report post Posted November 20 Elinize sağlık.... Share this post Link to post Share on other sites
Viktor Gorelov 666 Report post Posted November 20 Elinize sağlık Share this post Link to post Share on other sites
Viktor Gorelov 666 Report post Posted November 20 Su nasıl yaptınız Usta? Share this post Link to post Share on other sites
Gürsel Kona 298 Report post Posted November 20 1 saat önce, Hakan Güney yazdı: Elinize sağlık.... 21 dakika önce, Viktor Gorelov yazdı: Elinize sağlık Teşekkürler Share this post Link to post Share on other sites
Gürsel Kona 298 Report post Posted November 20 19 dakika önce, Viktor Gorelov yazdı: Su nasıl yaptınız Usta? Estağfurullah... İnternette araştırmalarım sonucu buldum. http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=4&t=157503&p=637868#p637868 Kısaca anlatacak olursam: strafor üzerine dalga desenini maket bıçağı ile oydum. Üzerini 4-5 kat tuvalet kağıdı ile kapladım (her aşamada sulandırılmış beyaz tutkal sürdüm). Bir gece kurumasın bekledikten sonra iki kat da beyaz astar attım. Sonra akrilik mavinin içine biraz siyah katarak ana rengi oluşturdum. Onu da iki kat sürdüm. Tekneyi yerleştireceğim yeri önceden oymuştum. Bu bölgenin çevresine airbrush ile düşük basınçta revell sea green attım. Yeşillendirdiğim bu bölgenin üzerine yine airbrush ile ve düşük basınçta, tabancayı hafif eğik tutarak daha sonra köpüklendireceğim bölgelere parlak beyaz boya attım. Bu işlemler bittikten sonra iki kat parlak vernik sürdüm. Üç kat belki daha iyi olur. Modeli yerine beyaz tutkal ile yapıştırdıktan sonra pamukla köpükleri yaptım. Pamuğu lifleri belli olacak şekilde genişletip ince köpükleri yine parlak vernik ve fırça yardımıyla yerine oturttum. Kalın köpükleri ise pamuğu çok genişletmeden yine fırça ve vernikle yerleştirdim. sudan yükselen köpükleri ise pamuğu yumaklar halinde koyup sadece yüzeyini vernikledim (pamuğu ıslatmadan). İyi çalışmalar 1 ismet güralp reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
ismet güralp 921 Report post Posted November 20 Çok güzel. Elinize sağlık. Share this post Link to post Share on other sites
levent onbeş 320 Report post Posted November 20 Şahane olmuş, çok beğendim, özellikle renkler. Bu maket taaa başından beri aklımda ama ölçeği sıradışı olunca vazgeçmiştim. Elinize sağlık Share this post Link to post Share on other sites
Bulut Solmaz 2,768 Report post Posted November 21 Ellerinize sağlık. Dio ile çok güzel olmuş. Ama modelde bazı eksiklikler yok değil. Yıkama eksikliği en başta dikkatimi çeken şey oldu. Diğer hususda kalıp izleri. Babalar da ve yanaşma koruyucu kütüklerde (usturmaçlar diyeyim) kalıp izleri çok belli olmuş. Ama yine tekrar edeyim model başarılı ve sevdim Share this post Link to post Share on other sites
Kahraman Ege Ceri 644 Report post Posted November 21 Elinize sağlık. ilk dioramamın böyle olacağını bilsem ben de çekincemi yenip bir deniz dioraması yaparım Share this post Link to post Share on other sites
Gürsel Kona 298 Report post Posted November 21 14 saat önce, ismet güralp yazdı: Çok güzel. Elinize sağlık. 14 saat önce, levent onbeş yazdı: Şahane olmuş, çok beğendim, özellikle renkler. Bu maket taaa başından beri aklımda ama ölçeği sıradışı olunca vazgeçmiştim. Elinize sağlık 1 saat önce, Bulut Solmaz yazdı: Ellerinize sağlık. Dio ile çok güzel olmuş. Ama modelde bazı eksiklikler yok değil. Yıkama eksikliği en başta dikkatimi çeken şey oldu. Diğer hususda kalıp izleri. Babalar da ve yanaşma koruyucu kütüklerde (usturmaçlar diyeyim) kalıp izleri çok belli olmuş. Ama yine tekrar edeyim model başarılı ve sevdim Bir saat önce, Kahraman Ege Ceri yazdı: Elinize sağlık. ilk dioramamın böyle olacağını bilsem ben de çekincemi yenip bir deniz dioraması yaparım Teşekkürler. Açık soylemek gerekirse diorama beklediğimden iyi oldu. Bunda yukarıda verdiğim linkin payı cok büyük. Ama yine de sonuç şaşırtıcı biçimde iyi😀. Evet model cok iyi olmadı. Bir an once dioramaya koyup sonucu gormeyi istemenin sabırsızlığının da payi bunda büyük. Suçu uzerimden atmak icin degil ama kalıp izleri de cok fazlaydi. Belki eski bir kalıp. Parça uzerinde 1979 tarihini gözlerimle gördüm. Selamlar 1 ismet güralp reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Gürsel Kona 298 Report post Posted November 21 Bir saat önce, Kahraman Ege Ceri yazdı: Elinize sağlık. ilk dioramamın böyle olacağını bilsem ben de çekincemi yenip bir deniz dioraması yaparım 👍Bence hemen deneyin. Aşagıdaki yöntemle başarısız olmak seçenekler arasında bile değil. 😄 Özelestiri olarak: Dalga sekilleri daha iyi yapilabilirdi. Ayrıca bazı yerlerde pamuklar köpüklerden çok pamuğa benzemiş. Neyse her zaman dendiği gibi "bir dahaki sefere daha iyi olur". Kolay gelsin 15 saat önce, Gürsel Kona yazdı: Estağfurullah... İnternette araştırmalarım sonucu buldum. http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=4&t=157503&p=637868#p637868 Kısaca anlatacak olursam: strafor üzerine dalga desenini maket bıçağı ile oydum. Üzerini 4-5 kat tuvalet kağıdı ile kapladım (her aşamada sulandırılmış beyaz tutkal sürdüm). Bir gece kurumasın bekledikten sonra iki kat da beyaz astar attım. Sonra akrilik mavinin içine biraz siyah katarak ana rengi oluşturdum. Onu da iki kat sürdüm. Tekneyi yerleştireceğim yeri önceden oymuştum. Bu bölgenin çevresine airbrush ile düşük basınçta revell sea green attım. Yeşillendirdiğim bu bölgenin üzerine yine airbrush ile ve düşük basınçta, tabancayı hafif eğik tutarak daha sonra köpüklendireceğim bölgelere parlak beyaz boya attım. Bu işlemler bittikten sonra iki kat parlak vernik sürdüm. Üç kat belki daha iyi olur. Modeli yerine beyaz tutkal ile yapıştırdıktan sonra pamukla köpükleri yaptım. Pamuğu lifleri belli olacak şekilde genişletip ince köpükleri yine parlak vernik ve fırça yardımıyla yerine oturttum. Kalın köpükleri ise pamuğu çok genişletmeden yine fırça ve vernikle yerleştirdim. sudan yükselen köpükleri ise pamuğu yumaklar halinde koyup sadece yüzeyini vernikledim (pamuğu ıslatmadan). İyi çalışmalar Share this post Link to post Share on other sites
Hasan Şadi ÇELİK 322 Report post Posted November 21 elinize sağlık çok güzel olmuş. Share this post Link to post Share on other sites
Gürsel Kona 298 Report post Posted November 21 1 saat önce, Hasan Şadi ÇELİK yazdı: elinize sağlık çok güzel olmuş. Teşekkurler 1 Hasan Şadi ÇELİK reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Fatih Taş 3,915 Report post Posted November 22 Ellerinize sağlık Tekne ile ilgili genel eleştirilere katılmakla beraber deniz bölümünün de hakkını vermek istiyorum. Gerçekten çok güzel olmuş ve daha da güzeli öyle fiyatlı modelcilik malzemeleri kullanılmadan yapılmış. Tekrar ellerinize sağlık Share this post Link to post Share on other sites
Viktor Gorelov 666 Report post Posted November 24 On 20.11.2019 at 20:21, Gürsel Kona yazdı: Estağfurullah... İnternette araştırmalarım sonucu buldum. http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=4&t=157503&p=637868#p637868 ..... Çok teşekkür ederim Share this post Link to post Share on other sites