Cem Esen 25 Report post Posted February 27, 2017 Herkese selamlar . Zvezda nin 1-72 olcekli tiger tankinda elimdeki bir kac renkle deneme yapma girisimim faciayla sonuclandi. Dot 3 hakkinda epey bi arastirma yapmam ragmen detayli foto bulamadim. Yarim litrelik dot a batirdigim tiger ve tiger 2 ile bi kac figurun sonucunu yine burdan paylasicam insallah bi kac da resim paylasayim dedim amator ordumdan 1 Ahmet GÖKÇİÇEK reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Cem Esen 25 Report post Posted February 27, 2017 1 Ahmet GÖKÇİÇEK reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Cem Esen 25 Report post Posted February 27, 2017 Modeli dot a yatirmamin uzerinden henuz 1 saat gecti . 2 gun boyunca kalacagini dusunursek maketinde ortadan kaybolacagi kanaatindeyim. Ancak tigerde ise yaramasina ragmen hemen yanindaki tiger 2 de bi kipirti yok Share this post Link to post Share on other sites
Kürşat Kaan Kerimoğlu 7,530 Report post Posted February 27, 2017 Konu doğru yerde değil sanırım ama yavaş yavaş diğer Tiger da boyasını bırakacaktır. Şu ana kadar dot3'e yatırdığım bir tanesi hariç tüm tankları attım. Plastikleri hep zarar gördü. Resmini attığım Domol marka yüzey temizleyici için iyi boya söküyor diyorlar. Ama hiç denemedim. Share this post Link to post Share on other sites
Cem Esen 25 Report post Posted February 27, 2017 Kürsat hocam giden maket olsun. . Acikcasi uzun suredir aratirip sonucunu bir turlu ogrenemedim bi konuydu dot3 olayi. En azindan merak edip ileride yapmayi dusunenler icin referans olur dedim. . Bu arada konu nasil tasiniyor bilemiyorum . Isterseniz uygun yer neresi ise oraya alabilirsiniz Share this post Link to post Share on other sites
Şahin Şahinler 1,336 Report post Posted February 27, 2017 Migros lavabo aç.Eli yakmayacak isida sıcak su içine ve bu buharı solumadan açık havada.Eldiven kullanıp.Kiyacaginiz bir firca ile bunu kolayca ve hizli halledilir.Firca killari eritiyor.Ben kullandım. 2 Cenk Or and Cem Esen reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Orhan Batı 78 Report post Posted February 28, 2017 Cem Merhaba, Gerçekten merak ettiğim bir konuydu. Yakından takip ediyorum. Deneyimlerini ve ayrıntılı resimleri paylaşırsan çok sevinirim. 1 Cem Esen reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Cem Esen 25 Report post Posted February 28, 2017 Evrekaaa !!! Sonuc bekledigimden cok cok daha iyi cikti. Acikcasi maketlerimde astar kullanmadigimdan dolayi bu sekilde temizlendigini dusunuyorum . Ve kutudan cikan maketi yikamadan hemen montaja gectigim icin belkide uzerindeki yagli tabaka bu sekilde cikmasini saglamistir Share this post Link to post Share on other sites
Cem Esen 25 Report post Posted February 28, 2017 1 Ahmet GÖKÇİÇEK reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Cem Esen 25 Report post Posted February 28, 2017 Normalde yapistici kullanilmayan bu kitte ufak ta olsa yapistici temaslarim oldu . Boya varmis gibi duran o yerler yapistici damlattigim yerler . Bu arada boyalarim revell marka idi. Dot 3 olarak bp marka 9 tl ye aldigim yarim litrelik yag Share this post Link to post Share on other sites
Ahmet Aslanlı 4,951 Report post Posted February 28, 2017 Çok iyi olmuş, benim de bir daha bulamayacağım ama boyası kötü modellerim var. Share this post Link to post Share on other sites
Cem Esen 25 Report post Posted February 28, 2017 Ahmet hocam. Bu tiger ile yaninda tiger2 tankinida dot a yatirdim . Onlarda revell marka boya ama o bu sekilde boya atmadi. Az once kontroll ettim boya cikiyor ama kabuk gibi diilde toz halinde dagiliyor gibi. Iki tank da revell ile boyandi . Ancak tankim bir zvezda biri revell marka Share this post Link to post Share on other sites
Burak Bardakçı 38 Report post Posted March 1, 2019 Kısmen montajlanmış bir panzer2im var. Kısmen de boyadım ancak boyamadan hiç memnun değilim sökmek istiyorum. Bu dot3ü gözüme kestirdim ama yapıştırıcı ile ters bir reaksiyona girip makete zarar vermesinden korkuyorum. Bu konuda bilgisi, tecrübesi olan var mı? Share this post Link to post Share on other sites
Bulut Solmaz 5,318 Report post Posted March 1, 2019 Akrilik ile boyadıysanız önce alkole yatırmayı deneyin. Dot 3 birazda olsa modele zarar verebiliyor. Plastiği daha kırılgan oluyor, yapışma yerleri ayrılabiliyor. Share this post Link to post Share on other sites
Aymer Güneş 2,003 Report post Posted March 1, 2019 Fren yağı viskozitesi çok düşük olan çok çok ince bir yağdır. Deriye temas halinde, derideki gözeneklerden hemen kana karışır. Ev ortamında kullanımı çok tehlikeli. Buharı zehirli. Yazık etmeyin kendinize, giden 50gram plastik olsun. Share this post Link to post Share on other sites
Burak Bardakçı 38 Report post Posted March 2, 2019 ben bu boya sökümü için yeni bir ürün buldum konusunu da açtım. bana çok rahat geldi. Aymer Güneş'in dot3 için söylediği tehlikleri de içermiyor. zaten el ve cilt antiseptiği. kullanımı kolay temiz. eczanelerde bulunuyor. tavsiye ederim. 1 Bulut Solmaz reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Bulut Solmaz 5,318 Report post Posted June 8, 2020 Boya sökme ile ilgili bu gün bir arkadaşa Mavi İspirto önerdiğim bir paylaşım yaptım. Aynı paylaşımı bu ve diğer boya sökme konusuna da koyayım ki ihtiyacı olanlar faydalansın. Sprey boya muhtemelen enamel yada laker tabanlısır. Bu yüzden Alkolden fazla verim alamazsınız. Mavi ispirto tavsiye ediyorum. Daha yeni kullandım... İspirto iyi sonuç veriyor. Aşağıdaki kamyonumun kasanın boyasını beğenmediğim için önce alkole yatırdım. Ana attığım renk akrilik olmasına rağmen; En altta astar, üstünde Revell Aqua Boya ve tamiya boya, üstüne Yağlı boya (ahşap efekti için),üstüne Laker vernik, Saç spreyi, tekrar üste tamiya ve mr hobby boyalar, suyla chipping işlemi, tekrar vernik decal enamel yıkama vs bir sürü iş vardı. Kasayı alkole batırdım. Bir gün alkolde bekledi (gerçi alkolü su ile biraz çoğalttım ) Alkolden sonraki hali aşağıda. Üstünden kalın sert bir fırça ile geçildi. Sonuç tatmin edicilikten uzak. Dot 3 kullanmama rağmen yapıştırdığım bir köşe açıldı. Bu ise ispirtodan sonraki hali... sadece 1-2 saat mavi ispirtoda kaldı. Bu işlemden sonra fırça, kulak temizleme çubuğu vs ile biraz uğraştım. Dahada iyi oldu ama şu an yine mavi ispirtonun içinde. Sabaha kadar bekleyecek. Alkol işe yaramaz ise mavi ispirtoyu deneyin.... Share this post Link to post Share on other sites
Bulut Solmaz 5,318 Report post Posted June 9, 2020 İspirtolu boya sökme işlemine devam ediyorum; Bir önceki postta dediğim gibi; bir kaç saat ispirtoda bekledikten sonra fırça, kürdan, kulak temizleme pamuğu ile biraz müdahale etmiştim. Sonra yine ispirto içine nadasa bıraktım. Bir gün İspirto içinde beklemiş hali. Bayanın söküldüğü kadar sökülmediği ve biriktiği alanda baya var. Bende belki UltraSonik temizleyici bir işe yarar dedim ve Ultrasonic temizleyiciyi de denemeye karar verdim. Net söylüyorum hiç bir işe yaramadı. belki ilk boyalı halinde olsaydı işe yarardı ama zaten zor çıkan bu son halinde bir faydasını görmedim. Kabın içine temiz ispirto koyarak devam ettim belki bir işe yarar dedim. Cam kavanozdaki eski boyalı ispirto. Plastik kabın içindeki ise temiz ispirto. Bir işe yaramadı. Bir beklentim de yoktu zaten. Ya tutarsa dedim. Temiz ispirto ile devam ettim. Fırça, Kulak temizleme çubuğu ve kürdan ile baya uğraştım. Detayların içine kürdanın ucunu sokup. Kalan biriken boyaları söktüm. Sonuç fena değil. Halen bir çok yerde azda olsa boya kaldı ama astar, boya vs ile kapanır. belli olmayacaktır. Astardan sonra doğru birikme, pütür vs kalmış mı anlaşılır. Aşağıdaki son hali. 1 Kubilay Boraoğlu reacted to this Share this post Link to post Share on other sites