Erhan Atalay 11,267 Report post Posted February 8, 2017 Sevgili modelciler merhaba , Modelcilik odaklı portalımız bir ilke daha imzasını attı . Yurtdışında oldukça yaygın olan 1/72 ölçek AFV modelciliği , geniş kitlelere sahip olup, uluslararası forumlarda kendine ait alanlarda bilgi birikimini toplayıp , paylaşıma açıyorlar. Memleketimizde uzun süre gözardı edilen , AFV modelciliğine başlangıç ölçeği olarak nitelendirilen bu ölçeğin, son yıllarda biraz da şahsi çabalar ile geliştiği gözlenmekte . Üretimlerdeki artış da, bizi cesaretlendirdi ve "hobimaket" ailesi içinde özel bir bölüm yapalım istedik . "Miniafv" adı nerden çıktı... Yurtdışında "smallscale", "braille scale" şeklinde kategorize edilen ölçeğe , ben "miniafv" şeklinde , uluslararası kullanıma da uygun bir isimlendirme yaptım ve bu isim giderek daha çok kullanılır hale geldi . Umarım daha da nam salar... Forumun derinliklerinde çok sayıda başlığı zaman içinde bu bölüme taşıyacağım . O zaman ne kadar çok başlık açılmış olacağını siz de farkedeceksiniz. Sizden ricam, Miniafv kategorisine giren başlıklarınızı bu alanda açmanızdır. Hayırlı olsun hepimize , hobimaket yönetimi adına, Erhan Atalay... 13 baki temel, Evren İmgel, Ali Zenginal and 10 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Ahmet Gürkan 3,606 Report post Posted February 8, 2017 Hayırlı olsun abi. Güzel güzel minnoşlarla dolar taşar inşallah buralar... Merak ettiğim şey; bu bölüme sadece biten modelleri mi koyalım, yoksa üretimin başından itibaren mi koyalım? Forumda konu ağacı devam eden-biten modeller diye ayrılınca kafa karıştı biraz açıkcası... 1 Erhan Atalay reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Erhan Atalay 11,267 Report post Posted February 8, 2017 Daha o kısmı çalışmadım Ahmet bana kalırsa burada olsa daha iyi , hoş ayni anda iki yerde 1 ay boyunca kalabiliyor . 1 Gürkan Özkan reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Emir İŞAŞIR 204 Report post Posted February 8, 2017 Minik, pembe ürünler de burada mı paylaşılacak? ? (Mustafa kardeşimizin kulaklarını çınlatalım) 1 Erhan Atalay reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Gürkan Özkan 16,035 Report post Posted February 8, 2017 Kıskandım 1 Erhan Atalay reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Gökay Yalçın 13,108 Report post Posted February 8, 2017 Hadi bakalım, Ayın güzellerinde de özel bir bölümü olur miniafv' nin 2 Erhan Atalay and a.mümtaz yıldız reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
murat toker 1,423 Report post Posted February 8, 2017 Hayırlı olsun yeni değişikler gelmeye başladı çalışmalara devam 1 Erhan Atalay reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
İhsan Çakmakçı 1,929 Report post Posted February 8, 2017 Güzel bir düşünce ..Hayırlı olsun diyorum bir İriAFV'ci olarak 1 Erhan Atalay reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Kürşat Kaan Kerimoğlu 7,693 Report post Posted February 8, 2017 Pembe tank mı? Mustafa mı? Yok artık Share this post Link to post Share on other sites
Guest M.D. Report post Posted February 8, 2017 Erhan abi hayırlı olsun, sık olmasada yılda 1-2 katılımda bulunabilirim umarım Bir saat önce, Emir İŞAŞIR yazdı: Minik, pembe ürünler de burada mı paylaşılacak? ? (Mustafa kardeşimizin kulaklarını çınlatalım) Şimdi, Kürşat Kaan AKKOYUN yazdı: Pembe tank mı? Mustafa mı? Yok artık Aşk olsun yaa, tamam fırçayla 3-5 güne boyuyorum o pembeyi(Bu arada artık pembe değil astarlandı yeşil boya bekliyor). Onun için değişik planlarım varken elimdeki tüm modellleri kenara beklemeye alıcam Share this post Link to post Share on other sites
Şenol Topcu 3,823 Report post Posted February 8, 2017 Hayırlı olsun abi .Zevkle takip edeceğim bir bölüm olacak ... 1 Erhan Atalay reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Berk Can. 533 Report post Posted February 8, 2017 Şimdi hobimakette yayımlanmış 1/72 modelleri, burada toplayıp, miniafv'de hobimaket başlığı altında mı yayımlayacaksınız? Doğru mu anlamışım? 1 Erhan Atalay reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Erhan Atalay 11,267 Report post Posted February 8, 2017 Amacınız arşivdeki tüm çalışmaları bu bölüme toplamak , başladım ben , birkaç gün sürer ama... Share this post Link to post Share on other sites
Erhan Atalay 11,267 Report post Posted February 8, 2017 Şimdi, Şenol Topcu yazdı: Hayırlı olsun abi .Zevkle takip edeceğim bir bölüm olacak ... Şenol takip yetmez , elindeki 1/72 yi yapman lazım ... 1 a.mümtaz yıldız reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
a.mümtaz yıldız 15,780 Report post Posted February 8, 2017 birisi miniafv mi dedi? süper...hatta perfecto! ne mutlu bizlere miniafv'lik bu günleri de görecekmişiz hem de kendi sitemizin içinde Erhancım kolaylıklar diliyorum 1 Erhan Atalay reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Emir İŞAŞIR 204 Report post Posted February 8, 2017 1 saat önce, Mustafa Demir yazdı: Aşk olsun yaa, tamam fırçayla 3-5 güne boyuyorum o pembeyi(Bu arada artık pembe değil astarlandı yeşil boya bekliyor). Onun için değişik planlarım varken elimdeki tüm modellleri kenara beklemeye alıcam Olmadı şimdi ama. Başka kimden gelir öyle bir model, nasıl yaparsın? Share this post Link to post Share on other sites
Erhan Atalay 11,267 Report post Posted February 8, 2017 2 saat önce, Gürkan Özkan yazdı: Kıskandım Sen de Miniafv cisin be Gürkan'ım..elbet 1/48 lerin nesli tükenecek 1 Gürkan Özkan reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Kürşat Kaan Kerimoğlu 7,693 Report post Posted February 8, 2017 50 dakika önce, Mustafa Demir yazdı: Erhan abi hayırlı olsun, sık olmasada yılda 1-2 katılımda bulunabilirim umarım Aşk olsun yaa, tamam fırçayla 3-5 güne boyuyorum o pembeyi(Bu arada artık pembe değil astarlandı yeşil boya bekliyor). Onun için değişik planlarım varken elimdeki tüm modellleri kenara beklemeye alıcam Abi sen ne hakla hepimizin favorisi olan o pembe tankı boyarsın yeniden? Şükür resimlerini kaydettiydim zamanında silersen diye. İleride koz olarak kullanırım dediydim Share this post Link to post Share on other sites
Erhan Atalay 11,267 Report post Posted February 8, 2017 2 saat önce, Gökay Yalçın yazdı: Hadi bakalım, Ayın güzellerinde de özel bir bölümü olur miniafv' nin Sevgili Gökay'a da desteği için teşekkür ederim . Şimdi, a.mümtaz yıldız yazdı: birisi miniafv mi dedi? süper...hatta perfecto! ne mutlu bizlere miniafv'lik bu günleri de görecekmişiz hem de kendi sitemizin içinde Erhancım kolaylıklar diliyorum Birlikte büyütüyoruz ağabey 1 a.mümtaz yıldız reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Ferhat Karadeniz 6,094 Report post Posted February 8, 2017 hayırlı olsun abi.. 1 Erhan Atalay reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Gürkan Özkan 16,035 Report post Posted February 8, 2017 Yalan değil, minileri severim uzak duramam ? 1 Erhan Atalay reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Şenol Topcu 3,823 Report post Posted February 9, 2017 14 saat önce, Erhan Atalay yazdı: Şenol takip yetmez , elindeki 1/72 yi yapman lazım ... Elimdeki bitsin abi onu yapalım ... 1 Erhan Atalay reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Şafak AVCİ 1,095 Report post Posted February 9, 2017 hayırlı olsun abi. katılım sağlarım kendi çapımda 1 Erhan Atalay reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Guest M.D. Report post Posted February 9, 2017 14 saat önce, Emir İŞAŞIR yazdı: Olmadı şimdi ama. Başka kimden gelir öyle bir model, nasıl yaparsın? 13 saat önce, Kürşat Kaan AKKOYUN yazdı: Abi sen ne hakla hepimizin favorisi olan o pembe tankı boyarsın yeniden? Şükür resimlerini kaydettiydim zamanında silersen diye. İleride koz olarak kullanırım dediydim Valla dün akşam hususi eve uğradım tankı malzemeleri aldım. Bu akşam basıyorum yeşili Share this post Link to post Share on other sites
Fatih Taş 6,606 Report post Posted February 9, 2017 Hayırlı uğurlu olsun Açılış şerefine ben de stokları bir inceleyeyim bakayım 1 Erhan Atalay reacted to this Share this post Link to post Share on other sites