Jump to content
  • Sky
  • Blueberry
  • Slate
  • Blackcurrant
  • Watermelon
  • Strawberry
  • Orange
  • Banana
  • Apple
  • Emerald
  • Chocolate
  • Charcoal
             
Sign in to follow this  
Ercan Karakaş

1/35 | Ma.K Melusine | Hasegawa | Ercan Karakaş

Recommended Posts

Madem sonbahardayız, mevsimin ruhuna uygun bireyler yapmak istedim. Hasegawa'nın Ma.K serisi için yaptığı 1/35 ölçek Melusine. 

Genelde bu seride 1/20 ölçek popülerken bir süredir 1/35 ölçekte yaygınlaşmaya başladı.

IMG_3943 IMG_3928

Balkabağı rengi bir robotik makine yapacağım için astar sonrası önce sarıya boyadım, sonra turuncu renge geçtim.

IMG_3926 IMG_3929 IMG_3930

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Bulut Solmaz said:

Eline sağlık.

Bende severim Ma.K. ları. var stokta bir iki tane 1/20... (Bu ekonomide büyük ihtimalle geriside zor gelir) Takipteyim. 

Evet haklısın bu ekonomik zamanda ben de iyi ki stok yapmışım ufak bir servet ediyor artık.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 saat önce, Ercan Karakaş yazdı:

Zemine hazırlık biraz yaprak yapalım.

IMG_3933 IMG_3935 IMG_3934 2

 

Elinize sağlık. Kuru bitkiden yapınca ileride çürümeye bağlı olarak kapkara olacaktır. Size tavsiyem;

eğer doğal yaprak kullanacaksanız yaş kuru farketmez 3 hafta gliserin içinde bekletin. Sonrasında da üzerinde işlem yapacaksanız alkol bazlı olmayan ürün kullanın. Yoka gliserin çözünüp hızlı bir çürüme olacaktır.

ya da doğal olmayan ürünlerden kullanın.  Kahve filtresi çok uygun. Öncelikle incedir. Kuru veya yaş yaprak kalınlığı herzaman ölçek dışı olacak şekilde kalın kaçıcak, hele yapraklar üst üste geldiğinde daha belirgin oluyor. İkincisi yüzel dokusu güzeldir. Kuru fırçaya çok güzel gelir. Son olarak da çok iyi boya tutar.

24850112418_b7bb416c22_b.jpg

bu gerçek yaprak

50489472488_dd045ce2d4_b.jpg 50490196986_6968e0c108_b.jpg


bu de kahve filtresi

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, ibrahim öner said:

Elinize sağlık. Kuru bitkiden yapınca ileride çürümeye bağlı olarak kapkara olacaktır. Size tavsiyem;

eğer doğal yaprak kullanacaksanız yaş kuru farketmez 3 hafta gliserin içinde bekletin. Sonrasında da üzerinde işlem yapacaksanız alkol bazlı olmayan ürün kullanın. Yoka gliserin çözünüp hızlı bir çürüme olacaktır.

ya da doğal olmayan ürünlerden kullanın.  Kahve filtresi çok uygun. Öncelikle incedir. Kuru veya yaş yaprak kalınlığı herzaman ölçek dışı olacak şekilde kalın kaçıcak, hele yapraklar üst üste geldiğinde daha belirgin oluyor. İkincisi yüzel dokusu güzeldir. Kuru fırçaya çok güzel gelir. Son olarak da çok iyi boya tutar.

24850112418_b7bb416c22_b.jpg

bu gerçek yaprak

50489472488_dd045ce2d4_b.jpg 50490196986_6968e0c108_b.jpg


bu de kahve filtresi

Güzel tecrübe, paylaştığınız için teşekkürler. Ben de kahve filtresi kullanacağım. Kullanılmış olanlar sanırsam hazır solmuş yaprak rengi veriyor sanki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elinize sağlık. 1-2 yer gözüme takıldı. Sanki koldaki decallerin şeffaf filmi gözüküyor gibi geldi. üzerine mikroset sürüo yedirdikten sonra parlak vernik, parlak vernik kuruduktan sonra da satin ya da mat vernik atarsanız büyük oranda kaybolur. Birde arka kapakta wash temizlenmemiş gibi geldi.

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, Volkan AYDIN said:

Elinize sağlık. 1-2 yer gözüme takıldı. Sanki koldaki decallerin şeffaf filmi gözüküyor gibi geldi. üzerine mikroset sürüo yedirdikten sonra parlak vernik, parlak vernik kuruduktan sonra da satin ya da mat vernik atarsanız büyük oranda kaybolur. Birde arka kapakta wash temizlenmemiş gibi geldi.

Evet ben de farkettim, epey bir rötuş gerektiren yeri var gibi.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×