Samet Peker 11 Report post Posted July 18, 2020 Herkese merhabalar, Hayatımda dönem dönem devam ettirdiğim plastik maket modelciliğine pandemi döneminde hız verdim diyebilirim. Bu dönemde WW2 Panzer serisi tanklar (1 adet Panzer IV, Panther Tiger I Early & Late, King Tiger) Rus köyüne mevziilenmiş Wehrmacht unsurlarını tasvir eden 1 adet Diorama, M4A3 Sherman ve T34/85 tanklarına ait 1/35 modeller tamamladım. Bunları da forumda zamanla paylaşmak isterim. Son olarak yeni kutulanmış ve TSK dekallerini içeren eski kalıptan Italeri’ye ait Leopard 2A4’ü tamamladım ve sizlerle ilk olarak bu modeli paylaşmak istedim. Tankın kendisini çok yalın bulduğumdan birkaç aksesuarla tamamlamaya çalıştım. Zeytin Dalı Operasyonu’na ait fotoğraflardan esinlenmeye çalıştım. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. 11 Fatih Taş, ismet güralp, Hasan Şadi ÇELİK and 8 others reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Hakan Güney 5,627 Report post Posted July 18, 2020 Elinize sağlık... 1 Samet Peker reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Fatih Taş 5,942 Report post Posted July 19, 2020 Ellerinize sağlık Genel olarak güzel görünüyor. Aksesuarlar modele hareketlilik getirmiş. Kulenin sağ önündeki kafes teli de entersan bir hava katmış. Köşe ve kenarlara yapılacak metalik kuru fırçalama veya grafit uygulaması modele daha gerçekçilik hissi verecektir. Eteklerdeki kirlenme modelin diğer bölümlerine de orantılı olarak uygulanırsa daha iyi olur. Çok fazla foto olmadığı için paletler hakkında tam fikir sahibi olamadı ama onlar da biraz tozlanma/eskime istiyor gibi. 1 Samet Peker reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
ismet güralp 2,587 Report post Posted July 19, 2020 Elinize sağlık. Ana renk koyu kaçmış, Daha sarımsı olmalıydı. Ya da ana renginiz bir tık koyuydu verniği yiyince daha da koyulaştı. Panel yıkama zayıf kalmış. Fatih Hocamın dediği kuru fırça gibi hatları ortaya çıkaran , modele hareket katan teknikleri kararında uygulamak gerek. Mesela çelik halat kesin siyah yıkamaya ihtiyaç duyar. Tekdüze kalıyor. Yeşil kamuflaj rengi çok dağılmış. Antenleri ağaçtan çekerek uygulayın. Daha iyi sonuç alırsınız. Öyle yaptıysanız biraz daha çalışmanız gerekir. Vernik tam matlık sağlamamış mı ışıktan mı sanki biraz parlak gibi. Paletlerde padler biraz daha dokunuş istiyor. Tek renk gibi durmuş. Montaj güzel. Bunları bir acemiden tavsiyeler olarak algılayın lütfen. 1 1 Samet Peker and Bulut Solmaz reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Yusuf Can Kılavuz 188 Report post Posted July 19, 2020 Elinize sağlık. Bu kit Türkiye'de satılıyor mu 1 Samet Peker reacted to this Share this post Link to post Share on other sites
Kürşat Kaan Kerimoğlu 7,403 Report post Posted July 20, 2020 Elinize sağlık. Güzel boyanmış bir model ama vernik koyulaştırmış gibi. Resimlerde kullanılan ışık da aldatmış olabilir bizi tabi. 1 Samet Peker reacted to this Share this post Link to post Share on other sites